Velkommen til gards! Det bruker man gjerne å si til folk som kommer på besøk. Når man får besøk er man gjerne forventningsfull og glad. Man har forberedt seg, kanskje laget noe godt å spise og vil gjerne at gjesten skal trives. Så også her. Dette er det første innlegget på vår nye nettside og blogg Hammerfjeld.no, og det er en glede å få invitere deg inn.

Når gjesten har kommet innenfor dørstokken er det tid for en omvisning. Presentasjon av gården finnes under Om Hammerfjeld. Kort oppsummert handler det om gården til Heidi og Rune i Orkdal. Gården driver kjøttproduksjon basert på innkjøpte kalv av NRF og ammeku med Aberdeen Angus og har nylig har tatt over som bevaringsbesetning for Norsk Hvit Gås i Norge. På gården er det også vaktler, bikuber, høner og trønderkanin. Heidi, som er den som fører dette i pennen og dermed skriver om seg selv i tredjeperson akkurat nå, er en drømmer. Hun ønsker seg alle slags dyr og har en ukritisk holdning til hva som går an å holde på med. Hun tar impulsive avgjørelser og regner med at ektemannen Rune fikser utfordringene som dukker opp etterpå. Rune på sin side har en misunnelsesverdig tålmodighet og ordner opp med kreative løsninger på det meste. Han er også den eneste som kan argumentere slik at kona forstår at alt hun finner på ikke er like lurt bestandig…

Foto & styling: Maria Kvernmo

Livet på Hammefjeld

Under kategorien Livet på Hammerfjeld vil det komme underholdende epistler og bilder fra små og store hendelser på gården. De kan være seg at avlsoksen Bernt Iver har klødd seg så mye på rompa med den roterende kubørsten at han skinner som glatt silke eller at årets første kalv har kommet. Kanskje har det vært slosskamp mellom gassene eller det har skjedd noe helt uventet et eller annet sted på gården. Her kan det også komme grublerier om landbruk og livets gang når man lever tett på naturen.

Får kattugla fram unger i år?

Gås på Hammerfjeld

Gåsebloggen handler bare om gås. De to norske gåserasene Norsk Hvit Gås og Smålensgås er begge truet. Bevaringsarbeidet for å sikre rasenes eksistens er viktig og den beste bevaringsstrategien er at folk får øynene opp for gås, både som råvare på tallerkenen og hobbydyr på tunet. I gåsebloggen vil jeg dele erfaringer fra gåsehuset. Forhåpentligvis vil det gi nyttig informasjon om hold av gås for nye gåseeiere og andre som er interessert i gås. Norsk Hvit Gås-siden gir en kort innføring i rasen og dens historie.

Velkommen til oss. Håper du vil trives!

Følg gjerne @hammerfjeldgard på Facebook og Instagram

En kommentar om “Velkommen til Hammerfjeld Gård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..