Hammerfjeld Gård ligger i Bjørnbetdal’n ytterst på Geitastranda i Orkdal kommune og drives av Rune og Heidi Jaksland Kvernmo. Hoveddriften på gården er kjøttproduksjon basert på innkjøpte oksekalver av Norsk Rødt Fe (NRF). samt en liten ammekubesetning av Aberdeen Angus og Hereford.

Hammerfjeld har fra våren 2019 tatt over bevaringsbesetningen av Norsk Hvit Gås i Norge. Denne gåsa var populær rundt andre verdenskrig, men er nå kritisk

truet. Norsk Hvit Gås er ei stor og flott gås på 8-9 kg med de vakreste blå øynene du kan tenke deg. Hardfør og grei, med stor personlighet. Det er også et titalls av den andre norske gåserasen, Smålensgåsa, på gården.

Andre småskalaprosjekt i startfasen er honningproduksjon og vaktler for egg og slakt. Her bor det også kaniner, hobbyhøns, katten Skopus og kalkunen Audun som ikke har annet formål enn å spre glede til gårdens folk.

På Hammerfjeld er det Heidi som er drømmeren, visjonæren og den som sier ja uten å tenke seg om. Rune sørger for at de mange prosjektene holder seg noenlunde jordnære og gjennomførbare, og løser de mange utfordringene på en kreativ måte underveis. Gårdens to ungdommer, Maria og Torstein, trår til som avløsere når det trengs.

Rune jobber fulltid på gården. Heidi har Diploma-utdannelse i vin- og brennevin og i tillegg til gården driver hun I Glasset der hun skriver om vin og har andre vinrelaterte prosjekt.

Kontakt:

Hammerfjeld Gård
Geitastrandveien 1783
7303 ORKANGER
Mobil: 917 86 235 (Heidi) – 930 02 534 (Rune)
E-post: post@hammerfjeldgard
Facebook: @hammerfjeldgard